Himalajská sůl černá hladká 400 g
Kód: 2910Detailní popis produktu
Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indii nebo Nepálu. Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa. Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
V Indii se jedná o velmi běžnou ingredienci, která se přidává do jídel nejen pro bohatý nutriční profil, ale také kvůli své slané chuti a vůni, které připomínají vajíčka. Přesvědčte se sami! Nadšeni budou nejen vegani. Za tyto specifické vlastnosti je zodpovědný obsah síry.
- nerafinovaná přírodní sůl
- specifická chuť a aroma
- obsah minerálních látek
Použití:
Himalájská černá sůl je oblíbená nejen v Indii, kde se dává třeba i na banán, ale i u veganů, kteří ji hojně využívají pro dochucení pokrmů. Zalíbení najde i u toho nejnáročnějšího gurmána. Nebojte se experimentovat.
Složení: jedlá sůl, obsah NaCl min. 95%
Skladování:
Skladujte v suchu a temnu do 25°C.
Minimální trvanlivost:
24 měsíců
Původ: Indie
Nutriční hodnoty (100 g):
Doplňkové parametry
Kategorie: | Soli, koření |
---|---|
Hmotnost: | 0.4 kg |