Mandle loupané 500 g
Kód: 885Detailní popis produktu
Naše loupané mandle jsou nesolené bez přidaného cukru a bez siřičitanů. Jsou blanšírované, takže neobsahují slupku. Mají lehce nasládlou chuť, obsahují zdravé tuky zejména nenasycené mastné kyseliny, vlákninu a bílkoviny. Mandle jsou jako jediné ořechy zásadotvorné podobně jako semínka. Spolu s dalšími ořechy obsahují antioxidanty, které přispívají k ochraně buněk před oxidativním stresem. Obsahují minerální látky zejména velké množství hořčíku a vápníku. Hořčík přispívá k normální psychické činnosti a spolu s vápníkem přispívá k udržení normálního stavu kostí a zubů.
Udržování optimální hladiny minerálních látek je stejně důležité jako rovnováha mezi jejich poměry. Vápník a hořčík jsou v mandlích zastoupeny v ideálním poměru.
Použití:
Loupané mandle jsou určeny k přímé spotřebě. Můžete si je přidat do snídaňové kaše, do salátů do sladkých i slaných jídel. Používají se k výrobě francouzských makronek, marcipánu, k přípravě marocké pomazánky Amlou nebo si z nich můžete vyrobit španělský Turron. Z mandlí se vyrábí rostlinný olej prospěšný pro pokožku. Jsou vhodné k přípravě domácího mandlového mléka vhodného i pro děti nebo mandlového krému. Hodí se do těsta při pečení i v RAW kuchyni. Namleté mandle můžete použít jako mandlovou mouku k zahuštění omáček.
Čínská medicína
Mandle vyživují plíce, uklidňují kašel. Terapeuticky se mandle používají v podobě odvarů a mlék.
Ayurvéda
Mandle jsou považovány za nejhodnotnější ořechy pro rozvoj intelektu a spirituality. Doporučují se k posílení reprodukčních orgánů. Ayurvéda doporučuje mandle přes noc namočit a zbavit slupky pro zvýšení stravitelnosti. Po oloupání je můžete zlehka usmažit na přepuštěném másle ghí a smíchat s kořením (pepř, mletý kmín, koriandr). Přidejte do rizota nebo k těstovinám.
Složení:
100% jádra loupaných mandlí. Může obsahovat stopy jiných skořápkových plodů.
Původ:
Španělsko
Výživové údaje (100 g):
Doplňkové parametry
Kategorie: | Ořechy a semena |
---|---|
Hmotnost: | 0.5 kg |