Jablečný ocet - organický, nefiltrovaný s mat.kulturou 500 ml
Kód: 2873Detailní popis produktu
Dokonalý jablečný ocet je živý, nefiltrovaný a stále zrající s mateční kulturou. Je vyráběn přirozeným kvašením jablek z ekologicky čisté produkce, bez jakýchkoli přídatných látek. Takovýto ocet má přirozeně neomezenou trvanlivost, při delším uskladnění se doporučuje zamezit přístupu vzduchu (lahev naplněná až po víčko) a skladovat ocet v chladu a temnu. Tento produkt jsme pro Vás připravili ve spolupráci s Ing. Petrou Gallusovou.
Usazeniny či kal nejsou na závadu, jsou přirozenou součástí nefiltrovaného produktu. Konvenční jableční ocet zakalený nebývá. Zákal se chemicky odstraňuje spolu s prospěšnými látkami, které v octu poté chybí.
Jablka na výrobu jablečného octa pocházejí z ekologicky čistého prostředí, nejsou nijak chemicky ošetřena. Sběr, třízení a zpracování jablek je prováděno ručně.
Použití:
- do salátů
- do polévek
- do omáček
- 1 lžíce jablečného octa ráno na lačno
- jako dezinfekce pleti zředěný vodou
Kromě jeho zdravotních benefitů podporuje hubnutí. Nenahrazuje pestrou a vyváženou stravu. Při časté konzumaci nezapomeňte vypláchnout ústa čistou vodou. Může dojít k poškození zubní skloviny.
Věděli jste že?
Sám Hippokrates již před tisíci lety užíval čistý jablečný ocet jako antibiotikum. V dobách válek se používal k léčbě nejrůznějších onemocnění. Ne nadarmo se mu přezdívá "elixír mládí".
Doplňkové parametry
Kategorie: | Omáčky, octy, ochucovadla |
---|---|
Hmotnost: | 0.6 kg |